Počet zobrazení stránky

čtvrtek 25. května 2017

Bouře v misce vody zvané Primaris (aneb konspirační teorie nemá rád, tuhle ano)

Games-Workshop přišel na to, že je potřeba s lidmi komunikovat. Už Goebels věděl, že k prosazování nových věcí, které jsou "nezvyklé" a nové je potřeba využívat moderní média. Také věděl, že pokud bude masám dávkovat drobné lži a ty opakovat, stanou se později všeobecnou pravdou.

Ptám se tedy kdo z hráčů SM si nyní koupí Tactical Squad klasických SM? GW jasně deklarovali, že Primaris jsou jen takoví blaničtí rytíři, viz Primaris Space Marines overview .

Nyní došlo k vytvoření jakéhosi volného místa mezi SM a PSM, kde je nejlepší podhoubí pro různé spekulace.

GW říká: "OK, ničeho se nebojte, klasičtí SM frčej dál". V 8. edici určitě. GW potvrdilo, že bude možné stavět listy pouze z PSM a že v plánu jsou i Primaris vozidla. Bude něco nového pro SM? Ne? Nebude.(?)

GW vydalo ke konci 7. edice několik knih s fluffem a pravidly, aby záhy poté - co se jich pár kousků prodalo - řekli, že vlastně ty knihou jsou už jen doplněk do sbírky, protože "big 8'" bude fakt jiná!

Takže proč váhat s dalším a dalším nákupem SM? V některé z minulých edic - hodně dávnou dobou už - se hrála rasa Squats. Já u toho nebyl, ale modely se prodávaly do poslední chvíle - podobně jako ony knihy v 7. edici - než veřejnosti oznámili, že Squats zařízli.

Výsledek obrázku pro W40K Squats

Takže nyní víme, že GW se říznout nebojí. Doufejme, že 8. edice nějakých 5 let vydrží. Těsně před 9. edicí už mezi hráči budou PSM naprosto běžná věc. Může se tedy stát, že s 9. edici dojde ke zvratu v SM fluffu a PSM, kteří infiltrovali de facto každou kapitulu a některé nové i vytvořili, budou už jediní hratelní SM???

Světová komunita to ustojí. Jak někdo psal na hofy, příliš mnoho na výběr hráči stejně nemají, takže to se skřípěním zubů přijmou. SM půjdou do krabic a na půdu a houfně se bude kupovat pouze PSM. Kšefty pojedou dál.

Příliš přitažené za vlasy? Proč? Koupě čehokoliv k SM je nyní (a ještě víc před koncem 8.) koupí rizikovou...

Takže, kdo si nyní koupí Tactical Squad klasických SM? Netvrdím, že se to stane. Jen říkám, že GW má otevřené dveře udělat velký tah! Tedy co je podezřelé:

1) Velké bejsky pro SM - v 7. edici nepovinné, pouze estetická záležitost, v 8. edici pro Matched play povinnost (plíživé zlo se vkrádá)

2) připravenost fluffu - PSM infiltrovali víceméně všechny (většinu?) kapitul a některé své vytvořili (Guilliman má mocenské choutkycísař je OFF), ovšem už nyní se některým v Imperiu nelíbí, co Guilliman dělá! Čeká nás Guilimanova hereze v podobě občanské války, vyhlazení SM a uchvácení trůnu Guillimanem? Tzn. de facto dobrá věc - sjednocení Imperia.

3) Starter pro dva neobsahuje např. jednu taktikálu SM a jednu pětičku PSM (podobně jako v minulosti např. 5 ks Terminators), ale je čistě a pouze PSM!

4) 8. edice je připravena tak, že bude možno hrát listy pouze z PSM!

5) Čas na straně GW - bude-li 8. edice platit 3 až 6 let, je to dost dlouhá doba, aby si hráči zvykli na PSM, aby se hodně hráli PSM a zároveň bude možno i nadále lisovat a prodávat klasické SM (u kterých pochop. prodej klesne, ale furt to půjde. Vždyť v 8. edici se dají hrát všechny modely (např. v open play, což?). Obrat pouze k PSM nebude pro komunitu tak bolestný.

6)  GW je schopno dělat z pohledu hráče drastické kroky: Warhammer Fantasy Battles --> Age of Sigmar (jakkoliv dobré či špatné to bylo, v době zářezu WFB to byla velká bouře), Squats --> zrušení rasy (dle rumoru prodej modelů frčel do posledního dne), pravidla a Fluff na konci 7. edice a následné vyjádření, že knihy postrádají pravidlovou validitu s dnem vydání 8. edice.

A máme tu závěrečnou otázku. Jsou Primaris doplňková jednotka, která mám jen obohatit arzenál SM, nebo je to plíživé zlo a podvod ze strany GW na hráče?


Pod formulářem jsou hned odpovědi! Po odeslání si můžete nechat zobrazit koláč klinutím na "zobrazit souhrn odpovědí".

Žádné komentáře:

Okomentovat